Nota editorului, AUTOR Magazine #2

Toată lumea îşi aminteşte de acea tradiţie păgână de botez, care încă se întâmplă în România. Suntem încurajaţi, noi copiii, să ne alegem de pe o tavă cu valoare prevestitoare, câteva obiecte, de la ceasuri, bijuterii şi calculatoare de buzunar, până la linguri şi ace de cusut. Despre ceea ce alegem se spune că ne va rafina înclinaţiile în viaţă spre anumite zone. Mama mi-a povestit că am ales stiloul şi colierul de perle, iar 28 de ani mai târziu, semnez cu bucurie această scrisoare deschisă despre bijuterii şi despre iubire, şi mai presus de toate, despre conexiunea magică dintre ele.

Se spune că frumuseţea stă în ochiul privitorului, dar acum cred că frumuseţea stă în ochiul celui care crede în ea.

A fost prima mea întâlnire “oficială” cu printul, când Dan m-a rugat să asamblez numărul 2 din AUTOR Magazine. Iar când a trebuit să aleg o temă care să îmbrace revista, alegerea a venit natural. Precum în învăţămintele Dianei Vreeland, ale lui Jung (sau ale lui Buddha), am mers pe intuiţie. Într-o eră modernă a ştiinţei, tehnologiei şi a invenţiilor, unde emoţia devine blasfemie, unde filme precum Her promit alienerea şi robotizarea mecanismelor noastre interioare, unde blazarea este stilul de viaţă în trend, am căutat să scot la suprafaţă acea emoţie rară pe care, indubitabil, toţi o căutăm: iubirea.

 

A fost o călătorie în sine.

De la poveştile a patru cupluri pe care le-am descoperit, ce au împărţit bune şi rele, la aventurile sicilienei cu la fel de multe mariaje ca Elizabeth Taylor. De la explorarea curajoasă prin bijuterie şi eseu vizual a unei artiste din Baltimore la poezia vibrantă a unei piese create în jurul unui simbol banal – un cartof. În cele din urmă, de la umorul negru al unei scoţiene ce a creat o casetă de vibrator inspirată de muzica Amandei Palmer, la misticismul unui bărbat ce a redescoperit credinţa prin sculptură.

 

 

 

The Loving Issue este dedicată tuturor celor care au ales să vorbească şi să creeze din emoţie. Talentul, dimensiunea artistic şi dedicarea lor sunt motorul AUTOR Magazine, şi, chiar dacă acest compendiu nu poate cuprinde toate proiectele surprinzătoare din lume, suntm recunoscători pentru inspiraţia pe care ne-o aduc.

 

Revista a debutat în 2013, ca o extensie firească a târgului AUTOR, un proiect experimental creat din dragoste pentru bijuterie şi pentru print.

Autor Magazine este o publicaţie autohtonă, în limba engleză, cu distribuție internațională, şi singura revistă de bijuterie contemporană din Europa de Est.

Vino s-o întâlneşti, s-o răsfoieşti, să ciocnim un pahar (şi s-o iei acasă). Miercuri, pe 29, la MNAC, la 19.00.

Muzica: Pantazică

Dress code : All dressed in love

Eveniment susținut de: HTC, PERONI NASTRO AZZURO, VICHY, AVINCIS, ANTALIS

Accesul permis persoanelor peste 18 ani.

www.magazine.dautor.ro www.dautor.ro

#AutorMagazine #Autor13

Cu drag,

Ioana Cristina Casapu